Ακούστε

επιστροφη

 


Αιώνιος στη μνήμη μας

Μόνο οργή κυριεύει τις καρδιές όλων μας, που ράγισαν εκείνο το πρωινό της αποφράδας 3ης Απριλίου 2006, στο άκουσμα της φρικτής δολοφονίας «του φτωχούλη του Θεού», όπως θα έλεγε ο Καζαντζάκης και του άξιου κληρικού, όπως λέμε όλοι εμείς που τον γνωρίσαμε. Οργή για τους άνανδρους δολοφόνους, που στη συνείδησή μας δεν έχουν κανένα ελαφρυντικό για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο παπα Παναγιώτης Βοζινάκης, ο εφημέριος της Αγίας Μαγδαληνής στη Χαλέπα των Χανίων, δεν θα μαλακώσει ξανά τον ανθρώπινο πόνο με τη στοργή του, δε θα ξαναχτυπήσει την καμπάνα, δεν θα ξαναλειτουργήσει στην εκκλησιά, όπου η Θεία Χάρη γαλήνευε τις ψυχές μας.
 
Θα είναι όμως πάντα κοντά μας, πατέρας, φωτοδότης, σπλαχνικός, φιλάνθρωπος, ελεήμων, αγνός, αιώνιος στη μνήμη μας…

Και τα δάκρυά του, που έγιναν... ψιχάλες την ημέρα της ταφής του, θα είναι η πηγή που θα ξεδιψά την πίστη μας στην Αγία, που ο ίδιος ταπεινά υπηρέτησε τόσα χρόνια.

Ο παπα Παναγιώτης Βοζινάκης έφυγε με ένα καημό, με ένα όραμα: Να αποκαταστήσει τις ζημιές που κληροδότησε ο χρόνος στην εκκλησιά, του ετοιμόρροπου τρούλου, της «λαβωμένης» τοιχοποιίας που οι αρμόδιοι δεν θέλουν να δουν!

Στάθης Καγιαλές
kayales@esiea.gr
www.kayales.eu