φωτο

 

 

 

επιστροφη

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο τρούλος εκπέμπει SOS
αλλά
οι αρμόδιοι… κωφεύουν!

Χανιά, 22 Ιουλίου 2006

Τώρα που σβήσανε τα φώτα της γιορτής, που σίγησαν οι μπάντες και με άλυτο ακόμα το αίτημα της Επιτροπής Πρωτοβουλίας για την Αγία Μαγδαληνή, που ζητά την τοποθέτηση μόνιμου εφημέριου στο ναό, αναδεικνύεται ένα ακόμη σοβαρό πρόβλημα, το οποίο οι αρμόδιοι φαίνεται πως έχουν… «προσπεράσει»!

Ο τρούλος του ιερού ναού, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές και χρειάζεται άμεσα επισκευές, κάτι που φαίνεται με γυμνό οφθαλμό, αρκεί ο καθένας να σηκώσει ψηλά το βλέμμα.  Σε «πείσμα» εκείνων που δεν θέλουν να δουν, η Αγία Μαγδαληνή κάνει καθημερινά και ένα Θαύμα και κρατά τον τρούλο στη θέση του.

Ο αείμνηστος παπα - Παναγιώτης Βοζινάκης, όχι μόνο είχε ενημερώσει τους αρμόδιους, αλλά είχε ζητήσει επιτακτικά να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στον τρούλο και σε άλλα σημεία του ναού, περιμένοντας μια απάντηση που δεν του δόθηκε ποτέ, αλλά και ούτε μέχρι σήμερα στο λαό της Χαλέπας.
Δυστυχώς, όμως, πέρα από το ενδιαφέρον του δημάρχου Χανίων κ. Βιρβιδάκη, του νομάρχη κ. Κατσανεβάκη και του μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Ειρηναίου για την αξιοποίηση του πάρκου της Αγίας Μαγδαληνής και τις εξαγγελίες για την προσπάθεια ένταξης του έργου στο Δ’ ΚΠΣ, ουδέν ακούσαμε από τα χείλη τους ια τον τρούλο.

Και πάλι στις αναφορές τους το πρωί του Σαββάτου (ανήμερα της γιορτής της Αγίας Μαγδαληνής), αναλώθηκαν στον «περιβάλλοντα χώρο» και στο «πάρκο». Εκτός από «ιστορικό μνημείο», όπως… περιορίζουν σε κάθε τους αναφορά το χώρο, η Αγία Μαγδαληνή είναι και τόπος λατρείας, είναι ιερός ναός. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Και, πάντως όχι, εν μέσω προεκλογικής περιόδου, όταν τα λόγια και οι υποσχέσεις γίνονται εύκολα φέιγ βολάν που τα παίρνει ο αέρας.
Για το άλλο θέμα, ακούσαμε το σεβασμιότατο να λέει ότι δεν έχει βρεθεί ακόμα ο κατάλληλος ιερέας να αναλάβει το ναό της Αγίας Μαγδαληνής. Επειδή ο ισχυρισμός έχει δύο αναγνώσεις, θα θέλαμε να αποκλείσουμε τη μια, δηλαδή ότι δεν υπάρχουν κατάλληλοι. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καταδεικνύεται για μια ακόμη φορά, ότι το κενό που άφησε ο παπα – Παναγιώτης Βοζινάκης με το τεράστιο έργο του, είναι δυσαναπλήρωτο.

Στάθης Καγιαλές